Bij het opleidingscentrum van JSN kun je zowel je B-VCA als VOL-VCA behalen.

Met het B-VCA laat je zien dat je de basiskennis bezit van Veiligheid, Gezondheid en Milieu (VGM). Met je B-VCA geef je aan dat je veilig kunt werken en dat je daarbij rekening houdt met het milieu en de gezondheid en veiligheid van jezelf en anderen.

Wanneer je operationeel leidinggevende bent op een locatie waar VCA verplicht is, dan moet je het diploma  Veiligheid Operationeel Leidinggevenden (VCA-VOL) behalen.

Het is mogelijk om je B-VCA en je VOL-VCA binnen 1 dag te behalen.

Cursus ESO (Event security officer)

Opleiding Evenementenbeveiliger

Lijkt het je leuk en uitdagend om tot professioneel Evenementenbeveiliger te worden opgeleid en op verschillende evenementen en festivals te werken? Ben je flexibel, sta je fysiek en mentaal sterk in je schoenen? Hou je ervan om met een enthousiast team samen lange dagen te maken en een belangrijke bijdrage te leveren aan de veiligheid op evenementen en festivals? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Want met een erkend diploma Evenementenbeveiliger  – Event Security Officer (ESO) op zak hoef je geen festival meer te missen.

Het beveiligen van een evenement is een vak apart. Er wordt vaak luchtig tegenaan gekeken, maar het is hard werken. De kunst is om in de rol van gastvrouw of gastheer een goede sfeer te behouden. Ook op momenten dat het er om spant. Voor een deel moet je dit in je hebben, voor een ander deel leer je dat bij ons.

De opleiding Evenementenbeveiliger bestaat uit twee delen, een theoriedeel en een praktijkdeel. Het theoriedeel wordt afgesloten met een officieel SVPB examen. Voordat je start met het praktijkgedeelte van je opleiding word je door een politieambtenaar gescreend of je met politie/justitie in aanraking bent geweest

Cursus Mangatwacht / Buitenwacht

Na deze cursus weet u hoe u veilig toezicht kunt houden bij een besloten ruimten en hoe u kunt
handelen in een noodsituatie.

Ook onder SOG erkenning mogelijk.

De cursus werken als buitenwacht/mangatwacht conform SOG bestaat uit een theoriegedeelte en
een praktijkgedeelte. Theorie en praktijk worden verweven waardoor de cursus een interactief
karakter heeft. U wordt hierdoor gemotiveerd om actief deel te nemen.

Cursus Beveiliger 2

Erkend MBO diploma beveiliger 2 behalen

Een beveiliger is onder andere belast met het houden van toezicht, het signaleren van onregelmatigheden en met het optreden bij onregelmatigheden. Deze werkzaamheden vinden plaats bij verschillende soorten bedrijven en op diverse werkplekken, zoals toegangscontrole bij een haventerrein  aan de poort of bij een grote instantie  aan de balie / receptie. Een beveiliger kan ook toegangscontrole uitvoeren bij de entree op een evenement. Naast de taken op het gebied van orde en veiligheid heeft de beveiliger ook dienstverlenende taken. Bij sommige bedrijven zal de nadruk zelfs meer op dienstverlening dan op veiligheid liggen. Dit geldt voornamelijk bij musea en evenementen met een heel laag risico. De beveiligende taken gaan echter altijd voor de dienstverlenende taken.

De beveiliger kan zowel in teams als zelfstandig te werk worden gesteld. In de mobiele surveillance is zelfstandigheid een pre, terwijl er bij evenementenbeveiliging vrijwel altijd sprake is van werken in teamverband.

Waar werken beveiligers?

  • Objecten
  • Evenementen
  • Mobiele surveillance
  • Musea
  • Meldkamer
  • Transport beveiliging
  • Luchthavens
  • Ziekenhuizen
  • Gevangenissen
  • Havens
Mogelijkheid voor Bol of BBL opleiding.
Voor meer informatie
Stichting Opleidingscentrum JSN
‘Gravenweg 318e
2911 BK Nieuwerkerk aan den IJssel
085-0735530